`

Incompany training


BOA opfris- en examentraining

…..verleng tijdig uw bevoegdheid! (3 daagse training)

De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) neemt bij de handhaving van de rechtsorde een belangrijkere rol in en heeft formele opsporingsbevoegdheid. Voor de soms complexe taak van de BOA is een degelijke opleiding vereist en BOA’s zijn gehouden periodiek hun kennis op te schalen om hun opsporingsbevoegdheid te behouden.

Inhoud

In deze driedaagse training schaalt u uw kennis op voor het Cito BOA examen. Dit Cito-examen is verplicht voor BOA’s in alle domeinen. Alle inhoudelijke materie en alle in en outs van het examen komen aan bod alsmede tips en tools! Na het volgen van deze training bent u opgewassen tegen het Cito-examen en de nieuwe eisen in de vorm van de gespreks- en benaderingstechnieken (geëxamineerd via een rollenspel).

Voorbereiding

Voorafgaand aan de lesdagen bestudeert u de lesstof uit het BOA handboek. Na de training krijgt u enkele proefexamens mee ter oefening.

Doelgroep

Elke deelnemer met een BOA bevoegdheid, ongeacht in welk domein hij/zij werkzaam is en zich terdege wil voorbereiden op het BOA examen van het Cito en de nieuwe examen eisen.

Doel en resultaat van de BOA training

 • optimale voorbereiding op het Cito examen op alle onderdelen;
 • optimale voorbereiding op het examenonderdeel Gespreks- en benaderingstechnieken;
 • actuele jurisprudentie en ontwikkelingen op het BOA domein
 • vragen worden behandeld met heldere verbanden naar de eigen praktijk van de deelnemers.

Planning - incompany

Deze training verzorgen wij incompany bij u op locatie voor u en uw collega’s. Vraag ons geheel vrijblijvend om meer informatie via Jeroen Bussse op telefoonnummer 085 - 401 22 21 of j.busse@marienburggroep.nl

Programma onderdelen

Rechtskennis (dag 1 en 2):

 • Nederlands recht
 • Staatsinrichting
 • Rechterlijke macht
 • Burgerlijk recht
 • Materieel strafrecht
 • Formeel strafrecht
 • Proces-verbaal van overtreding
 • Voorbereiding examen
 • Tips en tools

Gespreks- en Benaderingstechnieken (dag 3):

 • Wet- en regelgeving
 • Het invullen van een combibon
 • Gesprekstechnieken
 • Benaderingstechnieken
 • ABCD-gedrag
 • Doel-Aanpak-Analyse

BOA examinering

Deze bestaat uit 2 onderdelen:

 1. Cito Examen - onderdeel Rechtskennis Cito verzorgt de organisatie en afname van het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar – onderdeel Rechtskennis. De Examencommissie Buitengewoon Opsporingsambtenaar heeft dit examen vastgesteld.

  Flexibele examinering Het examen Buitengewoon Opsporingsambtenaar wordt digitaal afgenomen. Dit betekent dat u het examen kunt maken op een zelfgekozen datum, tijdstip en locatie. U kunt terecht in een van de testcentra van Lamark. De testcentra zijn over het hele land verspreid, de meeste kandidaten kunnen een examen in de buurt van de woon- of werkomgeving afleggen.

  Het examen Rechtskennis bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarbij de kandidaat telkens één antwoord kiest. Om een voldoende te behalen moeten tenminste 34 vragen goed beantwoord zijn. Het examen duurt maximaal 90 minuten.

  Kosten van dit examen bedragen € 112,53 en zijn niet inbegrepen. Bij het inplannen van het examen dient u dit bedrag zelf aan het Cito te voldoen.

 2. Gespreks- en benaderingstechnieken De eisen die worden gesteld aan de basisbekwaamheid zijn aangevuld met vaardigheden als gespreks- en benaderingstechnieken. Deze vaardigheden worden getoetst in een praktijkexamen (rollenspel) en worden afgenomen door de Stichting Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Na afloop hiervan moet de kandidaat een (mini) proces-verbaal opmaken. Uiteraard wordt u hierin uitvoerig voorbereid zodat dit rollenspel geen geheimen meer voor u kent.

  ExTH neemt het examen Gespreks- en Benaderingstechnieken in Amersfoort af.

  Kosten van dit examen bedragen € 167,50 en zijn niet inbegrepen. Bij het inplannen van het examen dient u dit bedrag zelf aan het ExTH te voldoen.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten