`

Incompany training


BRP Huisbezoeken

Waar moet u op letten!

Binnen de Basisregistratie personen (Brp) is het geregistreerde woonadres één van de meest gebruikte gegevens. Het woonadres is van alle persoonsgegevens ook het meest aan verandering onderhevig. Het is daarmee ook gevoelig voor onjuistheden. Met name op adresniveau wil het nog wel eens gebeuren dat een gegeven in onderzoek gesteld moet worden omdat er gerede twijfel is aan de actualiteit van dat gegeven. Er zal dan een huisbezoek afgelegd dienen te worden om duidelijkheid te verschaffen over de feitelijke bewoning.

In deze cursus wordt dieper ingegaan op het afleggen van het huisbezoek. Uiteraard worden de actuele ontwikkelingen en de recente jurisprudentie besproken.

Doelgroep

Medewerkers die belast zijn met de uitvoering van Brp huisbezoeken.

Doelstelling

Het verwerven van kennis, inzicht en vaardigheden bij de toepassing bij het afleggen van een huisbezoek. Ook worden de stappen in het huisonderzoek duidelijk besproken en komen de relevante aspecten uit de Algemene wet bestuursrecht aan de orde. Aan het einde van de dag is het gehele wettelijke kader én het uitvoeringsproces besproken.

Opzet, inhoud en duur van de training

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Relevante bepalingen uit de Grondwet
 • Relevante Algemene beginselen van behoorlijk bestuur
 • De Algemene wet binnentreden
 • Huisvredebreuk en ambtelijke huisvredebreuk
 • Geïnformeerde toestemming procedure
 • Het Formulier Informed Consent
 • Administratieve voorbereiding controle/huisbezoek
 • Praktische voorbereiding controle/huisbezoek
 • Praktisch en tactisch handelen huisbezoek/ controle adres en veiligheidsprotocollen
 • Verslaglegging en rapportage
 • Samenwerking met andere instanties
 • Toezichthoudende bevoegdheden
 • Er worden in het lesmateriaal handige voorbeeldbrieven opgenomen.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Docent

De training wordt uitgevoerd door de heer Ronald van Olst. Ronald is een zeer ervaren sociaal rechercheur, fraude- en preventiemedewerker. Ook is hij bekend met het uitvoeren van adresonderzoeken in de Brp. Voor het maken van de BOA- examens is hij al jarenlang examenconstructeur. Kortom, met zijn kennis en ervaring is hij als geen ander in staat u duidelijkheid te verschaffen over het uitvoeren en het zorgvuldig rapporteren van een Brp adresonderzoek.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,7
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten