`

Agenda

Gegevensverstrekking uit de BRP

Opgelet! Gegevensverstrekking uit de BRP is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Gegevensverstrekking uit de BRP

Gegevensverstrekking is altijd al een lastig onderdeel geweest. Met de komst van de BRP is het nodig dat medewerkers opnieuw geschoold worden in dit onderwerp.

Opzet en inhoud cursus

Na een korte introductie over de overeenkomsten en verschillen tussen de oude en nieuwe wet komen aan bod alle aspecten van het beoordelen en afhandelen van een verzoek om gegevens uit de basisregistratie personen, waaronder:

  • Het herkennen van een verzoek om persoonsgegevens
  • Het verstrekken van gegevens
  • Welke gegevens mogen aan overheidsorganen/derden worden verstrekt
  • Verstrekkingen voor onderzoek
  • Het verstrekken aan het buitenland
  • Hoe werkt geheimhouding
  • Het afwijzen van een verzoek om gegevens
  • Protocolleren
  • Het bewaren van BRP-bescheiden
  • De rechten van de burger

Doelstelling

De medewerker deskundig maken op alle aspecten van het beoordelen en afhandelen van een verzoek om gegevens uit de basisregistratie personen, zodat verstrekkingen in overeenstemming met de wet verlopen en een afwijzing om gegevens te verstrekken gemotiveerd wordt genomen.

Doelgroep

Medewerkers die specifiek belast zijn met de verstrekking van gegevens uit de basisadministratie personen.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 425,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie/thee, lunch en een actuele syllabus. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten