`

Agenda

Gespreksvaardigheden BRP

Opgelet! Gespreksvaardigheden BRP is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Gespreksvaardigheden BRP

in relatie tot adres onderzoeken

Deze training geeft u wet- en regelgeving en de mogelijk- en onmogelijkheden in het kader van adres onderzoeken. Het resultaat is onder andere afhankelijk van de manier waarop u het gesprek voert. Eén van de belangrijkste aspecten op het gebied van waarheidsvinding zijn de juiste gespreksvaardigheden en -technieken. Objectiviteit in de bewijsvergaring is daarbij essentieel.

Tijdens de training worden verschillende methodieken aangeleerd om tijdens de gesprekken, interviews de juiste informatie te verkrijgen, de regie te houden en doortastend te zijn.

In de training leert u tevens de theorie over communicatie- en gesprekstechnieken en krijgt u handvatten die u zelfvertrouwen geven in het voeren van de gesprekken. Zo kunt u objectief, effectief en op rechtmatige wijze waarheidsvinding toepassen.

Doelgroep

De training wordt georganiseerd voor medewerkers burgerzaken en toezichthouders BRP, die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van het vergroten van fraudebewustzijn, het voeren van lastige gesprekken, het stellen van de juiste vragen, doorvragen, dossieropbouw, etc. Uit de praktijk blijkt dat het soms heel lastig kan zijn voor medewerkers om de regels consequent toe te passen na een emotioneel verhaal van een klant of anderszins. Verder wordt de praktische uitvoering adres controles als moeilijk en belastend ervaren.

Aan bod komen:

  • Communicatievaardigheden
  • Juridische aspecten van een gesprek
  • Doel, voorbereiding en methodes
  • Uitvoering van het gesprek en tactische elementen
  • (Herkennen) verbale en non-verbale communicatie
  • Praktische uitvoering huisbezoek
  • Doorvragen
  • Duo-gesprek
  • Voorkomen van agressie en de-escalerend optreden

Na de training

Na de training kan MariënburgGroep begeleiding bij gesprekken aanbieden waarbij sterke en minder sterke punten worden geanalyseerd, besproken en geëvalueerd. Tijdens de gesprekken kan de stof uit de training in praktijk worden gebracht, waarbij de trainer het gesprek indien nodig kan ‘sturen’.

Aantal dagdelen

2 dagdelen

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

Wordt nader bekend gemaakt.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten