`

Incompany training


Intervisie

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

Als professional ben je goed in je werk, je hebt vakinhoudelijke kennis, interpreteert de feiten en maakt afwegingen. De ene keer loopt dit soepel, een ander keer gaat dit stroever. Stel nu dat je in een intervisie bijeenkomst, met collega professionals, kunt onderzoeken welke factoren hierbij een rol spelen. Stel nu dat je een nieuwe invalshoek ontdekt? Of stel dat je ontdekt welke waarden bij jezelf, de klant of de organisatie een rol spelen? Stel nu dat je dit ontdekt, en dat dit je eigen handelen verrijkt?

Tijdens de intervisie bijeenkomsten ga je dit ontdekken en ontwikkel je, samen met je collega professionals, jezelf in de rol als consulent.

Wat is intervisie

In een groep van 4 tot 6 collega’s ga je aan de aan de hand van een praktijksituatie of vraagstuk aan de slag. Tijdens de intervisie gaat het om jouw als consulent en niet zozeer om de klant. Het ingebrachte vraagstuk kan inhoudelijk zijn en kan ook gericht zijn op de interpersoonlijke kant. Het kan ook gaan over thema’s zoals omgaan met werkdruk, omgaan met collega’s of verschil van inzicht binnen de organisatie. Als collega’s doen jullie een beroep op elkaars expertise en wordt door middel van het stellen van vragen een nieuwe manier van kijken ontwikkelt, om zo inzicht te krijgen in het vraagstuk of thema. Met dit nieuwe inzicht ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor handelen.

Werkwijze en tijdsduur

De begeleide intervisie bestaat uit 5 bijeenkomsten. Doel is de groep zodanig te faciliteren dat zij na 5 bijeenkomsten zelfstandig verder kunnen met intervisie bijeenkomsten. In 5 bijeenkomsten van 2 uur wordt de intervisie onder begeleiding uitgevoerd. De procesbegeleider geeft uitleg over de methodiek, diverse werkvormen en geeft feedback. De procesbegeleider bewaakt het proces om te kunnen komen tot een zelfstandige intervisie groep en waarborgt een veilige leeromgeving.

Resultaat

Een team, die zelfstandig en vaardig, vorm kan geven aan intervisie. Een team dat een intervisie werkvorm kan kiezen en toepassen, passend bij het ingebrachte vraagstuk.

Je ontwikkelt je in je rol als consulent:

  • vergroten van keuze vrijheid in je handelen;
  • vaardigheden zoals het goed luisteren, nieuwsgierige vragen stellen en open staan voor inzichten van de ander worden verdiept;
  • factoren zoals waarden, normen en overtuigingen die een van rol spelen in je werk , worden inzichtelijk.

Wat levert het de organisatie op:

  • De professioneel ontwikkelt inzicht in zijn eigen functioneren en zijn rol als consulent. Hij ontwikkelt daarmee een breder pallet aan handelingsmogelijkheden wat zijn rol verstevigt.
  • Het heeft een positief effect op de sfeer in de groep, het versterkt het gevoel van betrokkenheid en solidariteit met collega’s en de organisatie.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Incompany

We verzorgen de training Intervisie enkel incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten