Incompany training


Maken van contracten

De cursus heeft tot doel de cursist inzicht te geven in de werking van het overeenkomstenrecht, specifiek voor de overheid. Dat gebeurt aan de hand van een, kort, theoretisch overzicht van ons overeenkomstenrecht en de specifieke positie die de overheid daarbij inneemt. Vervolgens wordt aan de hand van een checklist een aantal overeenkomsten geanalyseerd. Doel daarbij is de cursist handvatten te geven om zelf overeenkomsten op te stellen.

Programma

Met een interactieve en afwisselende methodiek komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Ochtenddeel

Theoretische overzicht van enkele specifieke aandachtspunten bij het aangaan van overeenkomsten door de overheid, waarbij met name de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 • Bevoegdheidsverdeling binnen de overheids-rechtspersonen
 • Beperkingen van de overheid bij het aangaan van overeenkomsten
 • Nakoming door de overheid

Middagdeel

Beoordeling van diverse overeenkomsten aan de hand van een checklist waarbij de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 • Algemene voorwaarden
 • Boetebepalingen
 • Garantiebepalingen
 • Uitsluiting van aansprakelijkheid
 • Benoemde overeenkomsten
 • Uitleg van de overeenkomst
 • Nakoming, verzuim, ingebrekestelling
 • Beëindiging en ontbinding van de overeenkomst

Er is voldoende ruimte om onderling kennis te delen, ervaring uit te wisselen en eigen praktijkvoorbeelden in te brengen en deze met elkaar en/of de docent te delen.

Rode draad

 • actuele ontwikkelingen
 • waar gaat het in de praktijk vaak mis
 • vragen en praktijksituaties van deelnemers

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training alleen incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Willie Elferink

Uw docent

Willie Elferink

De cursus wordt verzorgd door mr. Willie Elferink. Hij heeft een ruime ervaring op het gebied van het bestuursrecht en het jeugdrecht en verzorgt al sinds jaar en dag opleidingen aan medewerkers van bestuursorganen van de overheid.

Willie Elferink is al meer dan 30 jaren werkzaam in het bestuursrecht. Hij was juridisch medewerker, afdelingshoofd en gemeentesecretaris bij verschillende gemeenten en werkzaam voor verschillende bezwarencommissies en administratief beroepscolleges. In 2002 maakte hij de overstap naar de rechterlijke macht, aanvankelijk als bestuursrechter en teamvoorzitter bij de rechtbank Almelo en de rechtbank Gelderland en vanaf 2013 tevens als familie- en jeugdrechter bij de rechtbank Overijssel.

Hij is auteur van het boek Privaatrecht voor de overheid en van het boek Bestuursrecht in je opleiding. In 2015 en 2018 publiceerde hij in de Gemeentestem artikelen over de Jeugdwet in relatie tot de Algemene wet bestuursrecht en in het tijdschrift voor Familie- en jeugdrecht over De schriftelijke aanwijzing in het kader van een ondertoezichtstelling.

Willie doceert op een rustige, evenwichtige manier met humor en met een overdosis aan casus, die in zijn lange loopbaan zijn langsgekomen. Hij houdt van interactie; kom dus gerust aan met actuele vraagstukken of casusposities. Hij zal ze graag en naadloos in het programma verwerken.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten