Agenda

Mediationvaardigheden

Opgelet! Mediationvaardigheden is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Mediationvaardigheden

Mediationvaardigheden: Maak jij het verschil?

Communicatie tussen overheden en burgers gaat veelal niet goed. Dagelijks zijn daar in de media voorbeelden van te vinden. De overheid spreekt met meel in de mond en de burger weet niet welk loket waarover gaat. Dat levert ergernis op. De afstand tussen overheid en burger wordt steeds groter. De burger voelt zich machteloos en de overheid maakt dan maar weer nieuwe regels om het tij te keren. Dat werkt niet.

Daarom hebben wij onze tweedaagse training mediationvaardigheden ontwikkeld.

Unieke opzet

Deze onderscheidt zich van de reguliere communicatietrainingen doordat niet alleen de standpunten in beeld worden gebracht maar ook de onderliggende belangen. Dat is belangrijk want door de onderliggende belangen in beeld te brengen bereik je de mens op relatie- of emotieniveau. En slechts op dat niveau kun je met elkaar tot begrip of overeenstemming komen. Trefwoorden hierbij zijn erkenning en respect, maar ook gezien en gehoord worden!

Programma

De training bestaat voor 80% uit praktijkoefeningen op basis van actuele en realistische casuïstiek. De theorie is ondersteunend. De volgende onderwerpen komen gedurende de twee dagen onder andere aan bod:

 • Basishouding: do’s and don’ts
 • Niveaus van communicatie
 • Actief luisteren & (door)vraagtechnieken
 • Conflictdiagnose
 • Diverse interventietechnieken
 • Van standpunt naar belang
 • Van verwijt naar vraag
 • Positief heretiketteren
 • Beste alternatief zonder overeenkomst
 • Omgaan met weerstand
 • Slecht nieuws-gesprek

Resultaat

Deze tweedaagse training heeft als opbrengst dat je voortaan naast, in plaats van tegenover je gesprekspartner gaat staan. Het wordt je duidelijk waar het werkelijk om gaat. De resultaten komen dan vanzelf!

De training is niet alleen een “must” wanneer je veel externe contacten hebt maar juist ook wanneer je intern communiceert en de vaardigheden toepast die je in de training leert toepast zul je verandering en resultaat ervaren.

Deelnemers

De groepen zijn klein, maximaal 12 deelnemers. De training wordt gegeven door twee trainers tegelijk, zodat de individuele aandacht voor de cursist optimaal is verzekerd.

Uw investering

Die bedraagt slechts € 795,- p.p. inclusief koffie/ thee, lunch, reader en cursusmateriaal. BTW is verrekenbaar met het BTW-compensatiefonds voor gemeenten. Deelnamecertificaat is facultatief.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten