Incompany training


Modernisering en digitalisering burgerlijke stand

Deze nieuwe wet heeft tot doel om een aanzienlijke lastenvermindering voor de burger te realiseren door het wettelijke kader te scheppen voor de elektronische aangifte van geboorte, voorgenomen huwelijk en geregistreerd partnerschap alsmede voor de elektronische verkrijging van uittreksels en afschriften van de daarop betrekking hebbende akten. Dat biedt de burger in die gemeenten die voor elektronische dienstverlening kiezen, een plaats- en tijdonafhankelijke toegang tot de burgerlijke stand en levert hem een tijd- en kostenbesparing op. Tevens wordt een lastenverlichting voor het bedrijfsleven bewerkstelligd door de elektronische aangifte van overlijden door uitvaartondernemers mogelijk te maken.

Opzet, inhoud en duur van de training

Aan de orde komen alle zaken die betrekking hebben om de invoering van deze nieuwe wet zoals:

  • Vereenvoudiging dienstverlening aan de burgers
  • Nevenschikking
  • Nieuwe regels rond melding, voorgenomen huwelijk of registratie partnerschap
  • Verbetering van akten, kennelijke spel- en schrijffouten en misslagen
  • Ontwikkelingen ronde de elektronische aangifte bij de abs
  • Verstrekking van gegevens aan de abs
  • Aanpassing elektronische systemen
  • Het nieuwe wettelijk kader

Resultaat

Na deze cursus zijn de deelnemers volledig op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving op dit gebied en zijn ze in staat om deze nieuwe bepalingen uit te voeren in hun dagelijkse praktijk.

Doelgroep

Iedere ambtenaar van de burgerlijke stand (hierna: abs) die belast is met het opmaken van geboorte- huwelijks- en overlijdensakten.

Aantal dagdelen

1 dagdeel

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten