Agenda

NVVB Afstamming MBO-4

Opgelet! NVVB Afstamming MBO-4 is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

NVVB Afstamming MBO-4

De module afstamming gaat over de vraag wie de vader en/of wie de moeder is van een kind. Ook worden de gevolgen van het lesbisch ouderschap uitgebreid besproken en de wijziging in het burgerlijk wetboek als gevolg van de nieuwe bepalingen met betrekking tot de transgenderidentiteit. Dit alles in zowel het nationaal als ook het internationaal perspectief.

Ook de voorwaarden van de gerechtelijke vaststelling van het vaderschap komen ter sprake. Uiteraard dienen deze rechtsfeiten ook in de Brp verwerkt te worden. Men dient dan ook kennis te moeten nemen van het registreren van deze rechtsfeiten in de basisregistratie personen.

Tenslotte zullen ook de gezagsverhoudingen besproken worden en de verwerking hiervan in de basisregistratie. Na deze module bent u bekend met het registeren van de afstamming, het opmaken van de daarbij behorende akten en latere vermeldingen en de verwerking van deze rechtsfeiten in de brp.

Studieadvies: wij adviseren voorafgaand de NVVB Systematiek gegevensverwerking MBO-4 te volgen.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 3 dagen.

Deze module levert u 3 NVVB punten op.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. De kosten voor dit examen vindt u op de website van de NVVB. Er worden 39 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Datum en locatie

De module afstamming wordt op maandag 4, 11 en 25 oktober 2021 van 09.30 -16.30 uur in Amersfoort gegeven.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 895,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega's, deelname vierde persoon gratis!

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 395,- p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten