Agenda

NVVB Migratie MBO-4

  • 19-01-2021 26-01-2021 02-02-2021
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Amersfoort, 3 dagen

NVVB Migratie MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Verhuizingen moeten in de basisregistratie personen worden vastgelegd. De wet- en regelgeving uit onder andere de Wet en het besluit basisregistratie personen is dan van toepassing. Welke termijnen gelden er bij een aangifte van verblijf en adres? En wat is het verschil tussen een aangifte van adreswijziging en een aangifte van vertrek.

Ook behandelen we de criteria die geleden voor het inschrijven van een burger op een woonadres of op een briefadres. Onderdeel van deze module is ook het Register Niet Ingezetenen (RNI). De verschillen tussen een RNI persoonslijst en een persoonslijst van ingezetenen komen ter sprake. Na deze module bent u bekend met het toepassen van het wettelijk kader van alle migraties die de wet kent.

Studieadvies: wij adviseren voorafgaand de NVVB Systematiek gegevensverwerking MBO-4 te volgen.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibiel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. Er worden 48 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 120 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 3 dagen.

Deze module levert u 3 NVVB punten op.

Datum en plaats

De cursus beslaat drie dagen en wordt gegeven op dinsdag 19 en 26 januari en 2 februari 2021 in Amersfoort van 09.30 - 16.30 uur.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 895,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega's, deelname vierde persoon gratis!

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 395,- p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.