`

Incompany training


Personen- en familierecht studiemiddag

Voor medewerkers van de afdeling Burgerzaken of Publiekszaken staan de ontwikkelingen in het personen- en familierecht niet stil. Op deze studiemiddag zullen diverse actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie de revue passeren. Er zal op deze middag – mede aan de hand van casuïstiek – zowel worden ingegaan op diverse voor de burgerlijke stand relevante (concept-)wetsvoorstellen als ook op belangrijke jurisprudentie op het terrein van het personen- en familierecht.

Opzet en inhoud van de training

Tijdens de studiemiddag wordt inhoudelijk aandacht besteed aan diverse wettelijke regelingen en de toepassing daarvan in de jurisprudentie.

Aan de orde komen:

  • Het wetsvoorstel lesbisch ouderschap
  • Het wetsvoorstel transgenders
  • Gelijkstelling rechtsgevolgen geregistreerd partnerschap en huwelijk
  • Jurisprudentie
  • Casuïstiek

Er is voldoende ruimte voor beantwoording van vragen van cursisten uit de eigen praktijk. Wenselijk is dat deze vragen op voorhand aan het opleidingsinstituut worden gestuurd.

Resultaat

Nadat u deze studiemiddag gevolgd heeft, bent u weer op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van het hedendaagse personen- en familierecht. Uiteraard zullen de laatste ontwikkelingen worden besproken. Aan het einde van deze studiemiddag bent u weer “helemaal bij” op het gebied van dit stuk recht.

Doelgroep

Iedere medewerker van de afdeling Burgerzaken die in zijn dagelijkse werk uitvoering moet geven aan het hedendaagse personen- en familierecht en op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen binnen dat gebied.

Aantal dagdelen

1 dagdeel

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten