`

Incompany training


Prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties

Prestatieafspraken nieuwe stijl tussen gemeenten en corporaties

Het gemeentelijk woonbeleid zal de komende jaren steeds belangrijker worden. We kenden natuurlijk al de prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties maar dit wordt een nieuw leven ingeblazen. Met de komst van de Herzieningswet (‘de Novelle van Blok’) komt er een strakkere taakafbakening van woningcorporaties en neemt de invloed van gemeenten toe.

Dit betekent dat gemeenten ook meer inzicht moeten hebben in de bedrijfsvoering en het beleid van woningcorporaties. Maar ook zal de verhouding tussen de gemeente en de corporaties anders worden. Hoe? Dat leert u in deze training. In de training komen ook de actuele knelpunten aan de orde en kunt u uw eigen casussen inbrengen.

Onderwerpen training:

Dag 1

  • De Herzieningswet Woningwet
  • Woonvisies bij gemeenten
  • Relatie gemeente en corporatie

Dag 2

  • De bedrijfsvoering bij een corporatie
  • De financiële aspecten bij corporaties
  • De verschillende rollen van partijen
  • De knelpunten in de praktijk

Deelnemers

beleidsmedewerker, (beginnend) projectleider of bestuurder gemeente.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Jan Lenssen

Uw docent

Jan Lenssen

Jan Lenssen is door de wol geverfd als het om gebiedsontwikkeling en grondexploitatie gaat. Hij is daarnaast energiek en gedreven en weet wat humor is. Eén van de belangrijkste lessen uit zijn carrière, is het KISS-principe: Keep It Stupid & Simple. Maar Jan weet natuurlijk hoe weerbarstig de praktijk vaak is. In zijn trainingen besteedt hij dan ook veel aandacht aan de feitelijke context, die meestal zo anders is dan de ideale situatie. Maar toch: Keep It Stupid & Simple. Dat lukt hem, horen we van zijn cursisten: ‘De materie die vóór de training zo ingewikkeld leek, was helemaal niet zo lastig.’

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten