`

Agenda

Registratie Niet Ingezetenen

Opgelet! Registratie Niet Ingezetenen is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Registratie Niet Ingezetenen

De module Registratie Niet Ingezetenen is voor medewerkers die zich bezighouden met de RNI of die nog niet bekend zijn met de opzet en de werking van de RNI.

Op grond van de wet kunnen bestuursorganen aangewezen worden die een bijzondere rol hebben in de bijhouding van gegevens over niet-ingezetenen. Deze bestuursorganen kunnen bij de registratiehouder een verzoek indienen om niet-ingezetenen in de RNI op te nemen. Hiervoor zijn er inschrijfvoorzieningen ingericht. Er zijn bij 19 gemeenten in Nederland inschrijfvoorzieningen ingericht. Deze gemeenten zijn gekozen om de verwachte werklast goed te kunnen verdelen en om een optimale geografische spreiding van de registratie van niet- ingezetene over Nederland te bevorderen.

Doelgroep

Medewerkers Burgerzaken en andere deelnemers die nauw bij dit inschrijfproces betrokken zijn. Te denken valt dan tevens aan medewerkers van de Belastingdienst als ook medewerkers van de UWV, de SVB en CVZ.

Doel

Het doel is dat de medewerkers die werkzaam zijn bij één van de inschrijfvoorzieningen een door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vereist certificaat zullen behalen.

Resultaat

Na deze training kunnen de deelnemers op examen gaan voor het examen RNI medewerker bij de NVVB. De modules zijn gebaseerd op de eind- en toetstermen die door de NVVB zijn opgesteld. Je plant dit examen zelf in op een datum die voor jou goed uitkomt. De kosten voor dit examen vind je op de website van de NVVB. Indien je voldoende gescoord hebt ontvang je een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door jou behaalde cijfer.

In de module RNI komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Landelijke ontwikkelingen
  • Doelstelling RNI
  • Begrippenkader RNI
  • Opbouw RNI-persoonslijst
  • Systematiek aanleggen en bijhouden RNI persoonslijst en het weigeren tot inschrijving
  • Wet- en regelgeving rondom de RNI persoonslijst
  • Gegevensverstrekking uit de RNI

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 425,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 225,- excl. btw p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

Gemiddelde beoordeling
8,3
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten