`

Incompany training


S6 Awb en procesrecht 2

Deze module is bedoeld voor de medewerker Burgerzaken die zich bezighoudt met de toepassing en werking van de Awb en het procesrecht in relatie tot Burgerzaken. Na het volgen van deze module heeft de medewerker kennis van en inzicht in de toepassing van de regels van het proces- en bestuursrecht, zoals bezwaar, beroep, verweerschriften, bestuurlijke boete en dwangsom. Deze module is een vervolg op en verdieping van module B9: Awb en procesrecht 1.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat je vervolgens klaar bent om het examen bij de NVVB met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 3 dagen. Bekijk toetsplan NVVB.

Examen

Indien gewenst kun je de module S6 Awb en procesrecht 2 afsluiten met een examen bij de NVVB. De kosten vind je op de website van de NVVB. Het examen bestaat uit een theorie-examen met gesloten vragen en een praktijkopdracht.

Onderdeel Diplomalijn 6 & 7 (NLQF-niveau 6)

De module S6 Awb en procesrecht 2 is onderdeel van hethet diploma Specialist Burgerlijke stand (diplomalijn 6) en het diploma Specialist Basisregistratie personen (diplomalijn 7). Deze diplomalijnen maken deel uit van het Diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB).

Als je alle modules van de de desbetreffende diplomalijn via het NVVB examen hebt behaald ontvang je van de NVVB het diploma.

Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s. Elk diploma bestaat uit meerdere modules.

Aanbevolen voorkennis

Het is mogelijk om los van de diplomalijnen losse modules te volgen. Als een losse module gewenst is, is het verstandig om te kijken welke voorkennis daarbij wordt aanbevolen. De benodigde aanbevolen voorkennis voor de module Awb en procesrecht 2 (S6) is M13/B9 Awb en procesrecht 1.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Mariëlle Hoogland. Zij helpt je graag verder.

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten