Leergang bezwaar en beroep

Het onjuist afhandelen van bezwaren kan leiden tot schadeclaims en een beroepsprocedure. Een juiste kennis van Awb en andere relevante wetgeving is noodzakelijk voor degenen die belast zijn met de behandeling van de bezwaarprocedures. Mocht een bezwaarprocedure toch leiden tot een gang naar de rechter dan is het ook belangrijk dat u voldoende kennis heeft over de gang van zaken bij de bestuursrechter.

Opzet leergang bezwaar en beroep

De leergang bezwaar en beroep bestaat uit een viertal modulaire opleidingen die wij gedurende het jaar verzorgen. Daarbij wordt geadviseerd onderstaande volgorde aan te houden, te weten:

  1. Awb basiscursus (1 dag)
  2. Bezwaar en Beroep (1 dag)
  3. Optreden ter zitting (2 dagen)
  4. Masterclass Bestuursprocesrecht Sociaal Domein (1 dag)

Schrijf u per cursus op de cursuspagina in. Als de volgorde niet helemaal uitkomt neem dan even contact met ons op.

Doelgroep

De Leergang bezwaar en beroep is geschikt voor diegenen die direct of indirect bij bezwaar- en/of beroepsprocedures betrokken zijn of gaan worden. Dat kan zijn bij een gemeente, provincie of waterschap maar ook een adviesbureau.

Ervaring deelnemer die de gehele leergang bezwaar en beroep heeft gevolgd:

“Het is een eer om deze leergang te mogen volgen bij de betreffende docenten, zeer ervaren professionals die vanuit de ruime ervaring in het vakgebied jou meenemen en je graag willen voorzien van meer kennis. De leergang is pittig als je ‘nieuw’ bent, maar zeer waardevol. Door de vele vertalingen naar de praktijk gaat het leven, en wordt het duidelijk en toepasbaar. Ik denk daarom dat de leergang voor zowel minder als meer ervaren medewerkers geschikt is. Het geeft mij een beeld van wat je nodig hebt in de processen van bezwaar en beroep.”

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Mariëlle Hoogland. Je vindt haar contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Mariëlle Hoogland. Zij helpt je graag verder.

portret van Mariëlle Hoogland

Voor info neem contact op met:

Mariëlle Hoogland

projectcoördinator

055-7998030

  • logo cedeo*erkend bedrijfsopleidingen open
  • logo NVVB
25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten