`

Agenda

Actualiteitendag Inkomensconsulent

Opgelet! Actualiteitendag Inkomensconsulent is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

Actualiteitendag Inkomensconsulent

Met de actualiteitendag voor de inkomensconsulent bent u in 1 dag up-to-date over de huidige wet- en regelgeving, recente jurisprudentie en nieuwe ontwikkeingen.

Van de (gemandateerde) inkomensconsulenten wordt deskundigheid en kwaliteit verwacht. Gelet op de vele wijzigingen in wet- en regelgeving en de constante ontwikkelingen in de jurisprudentie is het daarom van belang om steeds actueel geïnformeerd te zijn en te blijven. Speciaal voor deze doelgroep organiseren wij deze actualiteitendag. Tijdens deze dag staat de vraag centraal wat betekenen al deze wijzigingen voor de uitvoeringspraktijk?

Programma Actualiteitendag Inkomensconsulent

Deze actualiteitendag richt zich speciaal op de doelgroep van de (gemandateerde) inkomensconsulenten. Tijdens deze dag worden de wijzigingen in wet- en regelgeving besproken evenals de ontwikkelingen in de jurisprudentie en het effect daarvan op de uitvoering. Verder zal er aandacht zijn voor bestaande knelpunten in de uitvoering en de mogelijkheden hoe hier mee om te gaan. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van vele casussen en het boek De bijstand in praktijk.

Doel

Doel van deze actualiteitendag is om de consulenten te informeren over actuele onderwerpen, recente jurisprudentie en nieuwe ontwikkelingen, zodat zij in een dag qua kennis weer helemaal up-to-date zijn en verantwoord hun werk kunnen blijven doen.

Een greep uit de onderwerpen

 • aanvraag bijstand en buiten behandeling laten;
 • algemene bijstand, niet rechthebbende partner en kostendelersnorm;
 • middelen, wanneer is er sprake van inkomen en wanneer van vermogen;
 • bijzondere bijstand, wat kan wel en wat kan niet, wat zijn de juiste afwijzingsgronden en wat is het effect van buitenwettelijk begunstigend beleid;
 • verplichtingen, wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de valkuilen;
 • maatregel, wanneer geüniformeerd en wanneer is de verordening van toepassing;
 • boete, wat zijn de wijzigingen, hoe stel je de hoogte vast en wat te doen met een herzieningsverzoek;
 • opschorting, herziening, intrekking, terugvordering en verrekening.

Bestemd voor

 • Inkomensconsulenten;
 • kwaliteitsmedewerkers en
 • secretarissen en leden van de Commissie bezwaarschriften.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 445,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmatriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Datum en plaats

De cursus moet nog worden ingepland. Schrijf u in voor de wachtlijst. Wij informeren u wanneer we de cursus hebben ingepland.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust contact op. Onze contactinformatie vind je bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan in de rechterkolom, want daar vind je onze contactgegevens.

portret van docent Willy Heesen

Uw docent

Willy Heesen

Willy is werkzaam als jurist en beschikt over meer dan 34 jaar praktijkervaring. Naast zijn werkzaamheden voor de gemeente is hij ook al 24 jaar actief als docent en trainer voor diverse organisaties. Willy is tevens mede auteur van het boek De bijstand in praktijk. Willy is enthousiast en gedreven en goed in staat om zijn ervaring en juridische kennis te delen met de groep.

portret van Onderwijsteam

Voor info neem contact op met:

Onderwijsteam

Mariënburggroep

055-7998030

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten