Agenda

Beleid maken, beleid schrijven

Beleid maken, beleid schrijven

Behoort het adviseren en het ontwikkelen van beleid ook tot jouw takenpakket? In deze tweedaagse training Vaardig Beleid maken ervaar je wat beleid is en hoe beleid wordt gemaakt. Ben je (beginnend) beleidsmedewerker en wil je ervaring opdoen om een goed beleidsadviseur te worden dan is deze training iets voor jou.

Aan de hand van je (eigen) voorbeelden en cases ga je een “praktische” vertaling van beleid maken. Benoemen, uitleggen en herkennen van beleid en bijbehorende processen staat centraal gedurende de twee trainingsdagen.

Resultaat

Na het volgen van deze training ken je de basisuitgangspunten en –beginselen van beleidsadvisering (onder andere soorten beleid, beleidscyclus, beleidsinstrumenten, sturing, effecten etc.). Door het oefenen met je eigen opdracht leer je de uitgangspunten en –beginselen toepassen. Na het volgen van de training ben je in staat enkelvoudige beleidsopdrachten uit te voeren. We oefenen met elkaar. Een mooie leeromgeving waarin je ook veel van elkaar leert.

Doelgroep

Deze training is onder andere geschikt voor, startende (beleids)medewerkers, beleidsmedewerkers die zich willen verbeteren en (beleids)trainees.

Programma

Wij vragen om dag één voor te bereiden. Je neemt (bij voorkeur) eigen beleidswerk mee. De docent kijkt mee of je dit werk kunt gebruiken in de training.

Programma dag 1

  • Wat is beleid?
  • Soorten beleid
  • Opstellen van beleid
  • Vertaling naar eigen werk

Tussen de twee trainingsdagen werk je aan een studieopdracht. Je kunt verder werken aan datgene dat je op dag één hebt geleerd en verwerken in je eigen opdracht. De uitwerking van je eigen opdracht maar ook die van de andere deelnemers aan deze training vormen de basis voor het programma voor dag twee.

Programma dag 2

  • Feedback op eigen opdracht en opdracht van anderen
  • Zoeken van oplossingen
  • Verbeteren schrijfwerk

Dus interactief, leren met en van elkaar!

Datum en plaats

De cursus wordt gegeven op dinsdag 13 en 27 november 2018, van 09.30 - 16.30 uur. Wij ontvangen je graag bij:

Regardz de Eenhoorn
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort

Midden in Nederland ligt de Eenhoorn; Op 84 stappen recht tegenover het centraal station van Amersfoort. Maar ook goed met de auto te bereiken en voorzien van eigen parkeergelegenheid (tegen betaling).

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 695,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met onze manager opleidingen Harry Ploeg. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Harry Ploeg. Hij helpt je graag verder.

portret van Harry Ploeg

Voor info neem contact op met:

Harry Ploeg

manager opleidingen

06-82868847