Agenda

NVVB Adresonderzoek en Adreskwaliteit I MBO-4

  • 14-10-2021 28-10-2021
  • 09:30 - 16:30 uur
  • Amersfoort, 2 dagen

NVVB Adresonderzoek en Adreskwaliteit I MBO-4

Deze module gaat over de juistheid van de adresgegevens in de basisregistratie personen. Indien er twijfel is aan de registratie op het juiste adres dan dient er door het college een onderzoek ingesteld te worden naar de juistheid van het geregistreerde adres. Dit onderzoek dient aan diverse vormvoorschriften te voldoen. Uiteindelijk zal er een zorgvuldig besluit genomen moeten worden als een gemeente besluit om iemand ambtshalve uit- of in te schrijven als ingezetene. Wat zijn de bevoegdheden van de toezichthouders en hoe dient een huisbezoek uitgevoerd te worden?

In deze module leren de cursisten de kennis én de vaardigheden die hier bij komen kijken. Ook leren zij waar een zorgvuldig genomen besluit aan moet voldoen. Daar komen ook een aantal bepalingen uit de algemene wet bestuursrecht bij kijken. Ook kan het college een bestuurlijke boete opleggen; maar welke “spelregels” komen daar zoal bij kijken? Uiteraard zal de inhoud van het nieuwe Protocol Adresonderzoek zeker niet ontbreken.

Na deze module bent u bekend met het toepassen van het wettelijk kader uit de Wet basisregistratie personen en heeft u kennis genomen van de vaardigheden die komen kijken bij de uitvoering van een adresonderzoek. Ook bent u bekend met de criteria en de wijze van opleggen van een bestuurlijke boete.

Studieadvies: wij adviseren voorafgaand de NVVB Migratie MBO-4 te volgen.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het lesprogramma. Wij behandelen alle toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 2 dagen.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. De kosten voor dit examen vindt u op de website van de NVVB. Er worden 40 vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 120 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Deze module levert u 4 NVVB punten op.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 695,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis!

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 295,- p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Ronald van Olst

Uw docent

Ronald van Olst

De heer Ronald van Olst, docent sociale zekerheid, coach en sociaal rechercheur. Hij neemt u mee op een boeiende tocht langs de praktische toepassingen en theoretische facetten. Hij laat u zien hoe het in de praktijk werkt.

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten