Agenda

NVVB Nederlandse reisdocumenten MBO-4

NVVB Nederlandse reisdocumenten MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Deze module gaat over het aanvraag- verstrekkings-, ontvangst- en uitreikingsproces van Nederlandse reisdocumenten. Ook worden de beveiligingsvoorschriften besproken waaraan voldaan moet worden. Uiteraard zullen ook de actuele ontwikkelingen niet onbesproken blijven. Meer concreet doelen we dan op de actuele ontwikkelingen en experimenten rondom de plaatsonafhankelijke dienstverlening, de pilot vermissing identiteitsdocumenten en de centrale reisdocumentenadministratie.

Er wordt uitleg gegeven over alle soorten documenten die er zijn en de voorwaarden waaronder die afgegeven kunnen worden. Ook zullen de cursisten bekend moeten worden met de handelingen en procedures die verbonden zijn aan de afgifte van een tweede paspoort en een vreemdelingen- en vluchtelingenpaspoort.

Voor wie bestemd

Medewerkers Burger- en publiekszaken die al enige jaren ervaring hebben binnen dit vakgebied.

Voorkennis

Het is gewenst dat u al wat ervaring hebt opgedaan met de uitvoering van deze werkzaamheden.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibiel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. Er worden 40 vragen gesteld. Dit betreft gesloten vragen. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 1 dag.

Deze module levert u 3 NVVB punten op.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 395,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis!

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 195,- p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van docent Tim Schuurman

Uw docent

Tim Schuurman

De heer Schuurman is projectleider RNI in de gemeente Groningen en door zijn jarenlange ervaring als docent is hij als geen ander in staat om deze nieuwe materie op een duidelijke en interactieve wijze op de cursisten over te brengen.