Agenda

NVVB Startersmodule Burgerzaken

Opgelet! NVVB Startersmodule Burgerzaken is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

NVVB Startersmodule Burgerzaken

Doelgroep

Alle medewerkers die op een Afdeling Publieks- en/of Burgerzaken (willen) werken en waarvoor het vakgebied van Burgerzaken (grotendeels) nieuw is.

Het volgen van deze module is aan te bevelen tijdens de eerste weken van een dienstverband, maar de module is ook interessant voor medewerkers die al enkele maanden in dienst zijn. Als uitgangspunt geldt dat medewerkers die korter dan circa zes maanden in dienst zijn eerst deze startersmodule Burgerzaken zouden moeten volgen, vóórdat zij met andere modules uit het Diploma Burgerzaken MBO-4 starten. Op deze manier hopen we te voorkomen dat we bij de vervolgmodules uit het diplomastelsel Burgerzaken te maken krijgen met deelnemers zonder de benodigde voorkennis.

Er gelden geen voorkennis eisen voor deze startersmodule. Bovendien is de module niet gericht op een specifieke functie, maar bedoeld als brede basis voor alle medewerkers in dit vakgebied.

Doel

Het doel van de startersmodule Burgerzaken is de deelnemers kennis te laten maken met de organisatiestructuur van een gemeente in het algemeen en met de diensten en producten die horen bij het vakgebied Burgerzaken. Een deelnemer kan na het volgen van de startersmodule Burgerzaken beschrijven wat dit vakgebied zoal inhoudt en welke producten en diensten worden geleverd. Ook heeft hij of zij een beeld van het belang van het juist uitvoeren van de handelingen en de eventuele risico’s, bijvoorbeeld op fraude. Tijdens de trainingsdagen zal niet alleen aandacht worden besteed aan kennisaspecten (de zogenaamde weetjes en feitjes), maar ook aan de waarom-vraag achter die kennis. Zo ontstaan begrip en bewustwording bij de deelnemers.

De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Bestuursorganen en organisatie van de gemeente
  • De Basisregistratie personen en de registers van de burgerlijke stand
  • Brondocumenten en de Verklaring onder Ede
  • Nationaliteit
  • Gegevensverstrekking uit de Brp
  • Identiteitsdocumenten, reisdocumenten en rijbewijzen
  • Fraude
  • Naamgebruik
  • Verklaring omtrent het gedrag.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 5 dagen.

Deze module levert u 1 NVVB punt op.

Het examen

U kunt examen doen volgens het (flexibel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. De kosten voor dit examen vindt u op de website van de NVVB. Er worden 37 gesloten vragen gesteld. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 1.395,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis!

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 595,- p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

E-learning

E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten