Agenda

NVVB Awb MBO-4

Opgelet! NVVB Awb MBO-4 is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

NVVB Awb MBO-4

Volgens de nieuwe kwalificatiestructuur van de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken

Deze module gaat over de toepassing van de bepalingen uit de Algemene wet bestuursrecht. Deze wet beschrijft “de spelregels” die er komen kijken tussen de overheid en de burger. De Algemene wet bestuursrecht regelt wanneer een burger bezwaar en beroep in kan dienen tegen een besluit dat de gemeente genomen heeft. Daar hebben medewerkers op de Afdeling Burger- en Publiekszaken dagelijks mee te maken.

Wanneer spreekt men over een “Aanvraag”? Maar denk ook maar eens aan de weigering om een buitenlandse geboorteakte te accepteren. Ook vormen de “spelregels” hoe een besluit bekend gemaakt moet worden een onderdeel van deze module. Wat voor zin heeft het immers om het besluit van iemand die “Land Onbekend” is uitgeschreven toe te sturen naar het adres waarvan bekend is dat betrokkene er toch niet woont? Tenslotte worden ook de bestuurlijke boete en de bevoegdheden van de toezichthouders besproken in deze module.

Na deze module bent u bekend met de hoofdlijnen uit de Algemene wet bestuursrecht en de toepassing van die bepalingen voor wat betreft de Wet basisregistratie personen, het personen- en familierecht, het nationaliteitsrecht het internationaal privaatrecht.

Het examen

Er wordt examen gedaan volgens het (flexibiel) toetssysteem van de NVVB. U plant dit examen zelf in op een datum die u goed uitkomt. Er worden 34 vragen gesteld. Dit betreft gesloten vragen. U krijgt voor de beantwoording van deze vragen 90 minuten. Indien u voldoende gescoord heeft ontvangt u een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door u behaalde cijfer.

Inhoud en duur van het programma

De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat u vervolgens klaar bent om het examen met goed gevolg te kunnen maken. De duur van deze module is 2 dagen.

Deze module levert u 3 NVVB punten op.

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de cursus nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 695,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen: koffie, thee, lunch en cursusmateriaal. Een certificaat van deelname is facultatief. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis!

Kosten E-learning

De kosten voor het volgen van deze E-learning module zijn € 295,- p.p. U krijgt dan zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training ook incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.