`

Incompany training


Mediationvaardigheden verdiepingsdag

Voor ervaren deelnemers - de verdieping

De Verdiepingsdag Toepassing Mediationvaardigheden is bedoeld voor medewerkers die al een eerdere basistraining Mediationvaardigheden hebben gevolgd en hun kennis over en ervaring met diverse interventietechnieken bij lastige gesprekken willen opfrissen en uitbreiden. Zo kunnen zij ook bij slepende kwesties en hoog oplopende emoties adequaat en effectief het gesprek sturen in een gewenste richting.

Resultaten van deze training

  • U koerst meer op probleemoplossing dan op ‘procederen’;
  • U verwerft daartoe (extra) gespreksvaardigheden, ook voor lastige situaties;
  • Alsmede inzichten en technieken waarmee u ook bij een hoorzitting beter inspeelt op de motieven en emoties van de bezwaarmaker;
  • U bespaart kosten, want de afhandelingsduur neemt sterk af, alsmede het beslag op middelen.

Doelgroep

Medewerkers bezwaar en beroep, juridisch medewerkers, senior-consulenten en kwaliteitsmedewerkers en secretarissen van bezwaarschriftencommissies.

Vanwege de hoge interactie en vele mogelijkheden om uw eigen (leer)situaties met de acteur te oefenen is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 8 personen.

Trainer & acteur

Dat is mevrouw mr. Wanda Everts, tot voor kort vice-president van Rechtbank Zwolle, NMI-mediator en communicatie-trainer. Wanda is als toptrainer en adviseur aan de MariënburgGroep verbonden. Tevens wordt er geoefend met een zeer ervaren acteur.

Programma

Er zal een aantal voortbouwende technieken worden aangereikt, zoals:

  • gemeenschappelijk maken van onderliggende belangen
  • dilemma-strategie
  • doorbreken van de cirkel van wantrouwen
  • meta-communicatie bij patstellingen en vastlopende gesprekken

Techniekenwaaier

Als praktisch hulpmiddel hebben wij een Techniekenwaaier ontwikkeld, waarmee de deelnemers eenvoudig een keuze kunnen maken uit een aantal mogelijke technieken.

Omdat op deze verdiepingsdag de eigen casuïstiek van de deelnemers zelf centraal staat, ontstaat voor elke deelnemer maatwerk op het eigen werkterrein.

Aan de deelnemers wordt om die reden gevraagd tevoren een casus te hebben beschrijven die als basis kan dienen voor hun eigen leervraag. Op de dag zelf wordt van de deelnemers vanzelfsprekend een actieve inbreng verwacht.

Best Practices

Naar behoefte zal er ook ruimte zijn om onderling ervaringen uit te wisselen over best practices, de wijze van organiseren van werkprocessen en het omgaan met dilemma’s.

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten