`

Incompany training


Verweerschriften schrijven

Groeit het aantal bezwaar- en beroepschriften ook in uw gemeente? Kunnen uw medewerkers wel een steuntje in de rug gebruiken bij het efficiënt opstellen van een goed onderbouwd en sluitend verweerschrift? Is aandacht voor de argumentatieve kracht én de juridische waterdichtheid daarbij ook naar uw mening van groot belang? Dan is deze cursus Verweerschriften schrijven een goede keuze.

Inhoud van de training

dagdeel 1

  • Standaardopbouw van het verweerschrift.
  • Stappenplan voor het ontwerp.
  • Het eigen betoog en de weerlegging.
  • Het gebruik van argumentatieschema’s.

dagdeel 2

  • Deelnemers schrijven een verweerschrift op grond van een casus.

dagdeel 3

  • Plenaire bespreking van de verweerschriften.
  • Deelnemers ontvangen individuele feedback.
  • Behandeling van veelgemaakte stijlfouten; juridisch woordgebruik.

Resultaat

Deze cursus biedt de basis voor het zelfstandig leren schrijven van een verweerschrift en gaat in op argumentatie, tekststructuur en juridische stijl. De deelnemers leren werken met een stappenplan voor het ontwerpen van het verweerschrift. Daarbij is het betoog van de belanghebbende uitgangspunt van de weerlegging, aangevuld met de juridische argumentatie van de gemeente. De deelnemers schrijven gedurende de cursus een verweerschrift. De invalshoek van de cursus is juridisch-argumentatief.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit juridisch medewerkers die belast zijn met het afhandelen van bezwaar- en beroepschriften. De deelnemers zijn inhoudelijk deskundig en willen zich graag bekwamen in de productie van een helder en overtuigend verweerschrift

Aantal dagdelen

3 dagdelen

Expertisecentrum en helpdesk

Heb je na de training nog vragen? Wij helpen je graag verder. Tot drie maanden na de cursus is deze service zelfs gratis als we je vragen per mail of telefonisch kunnen beantwoorden. Maak daar gebruik van: ons expertisecentrum staat voor je klaar!

Meer informatie

Wil je graag meer weten of heb je specifieke vragen over de training? Neem gerust even contact op met Jeroen Busse. Je vindt zijn contactinformatie bovenin de rechterkolom van deze pagina.

Incompany

We verzorgen deze training enkel incompany. Het programma wordt dan helemaal op maat ingevuld, met zeer gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jouw organisatie. Wil je een opleidingsvoorstel aanvragen of gewoon even overleggen over de wensen en mogelijkheden? Klik dan op de Incompany-button in de rechterkolom van deze pagina. Liever eerst even contact via telefoon of e-mail? Kijk dan ook in de rechterkolom, want daar vind je de contactgegevens van Jeroen Busse. Hij helpt je graag verder.

portret van Jeroen Busse

Voor info neem contact op met:

Jeroen Busse

directeur

06-11920119

25 jaar
Dé gemeente en overheidsopleider
50.000+
Professionals
350+
Gemeenten